Bouw huis

 
 

Na heel wat voorbereidingen zijn eind mei 2011 de eerste heipalen voor de bedrijfswoning in de grond geslagen. Eind 2012 zijn winkel en ontvangstruimte in gebruik genomen. Het huis is voor 50% prive en 50% bedrijf.


We willen zoveel mogelijk met natuurlijke materialen werken en een duurzaam en energiezuinig huis hebben. Dit past bij ons idee van biologisch.

De fundering is wel van beton, dat kan niet anders op deze zachte veengrond. De opbouw, het skelet is van hout. De muren zijn van strobalen gemaakt, afgepleisterd met leem. Dit isoleert goed. De dakpanelen zijn van hout gevuld met vlas, ook dit is heel goed isolerend. Houten ceder shingles liggen als dakbedekking. De buitenkant is afgewerkt met 1 laag leem en daarover heen gebrand hout. Gebrand hout is onderhoudsvrij en we vinden het goed passen bij het lichte hout van het dak en de kozijnen. Verder hebben we twee serres, een voor de opwarming en de ander voor het mooie uitzicht vanuit de ontvangstruimte. We hebben composttoiletten (waterloos). Daarnaast werken we met een warmtepomp en willen we regenwater opvangen.


De foto’s op deze website zijn eigendom van De Groene Griffioen en mogen zonder toestemming niet gebruikt worden.

Bouw huis