Boerderij-educatie

Weet jij hoeveel kilo gras een koe eet? En hoeveel liter melk zij daarvan kan maken?

Om een antwoord te krijgen op deze of andere vragen kunnen schoolklassen en andere groepen een bezoek brengen aan De Groene Griffioen. In een twee uur durend programma krijgen de leerlingen een rondleiding en diverse opdrachtjes, waarbij ze met hun eigen ogen kunnen zien waar hun voedsel vandaan komt en wat er allemaal komt kijken bij de verzorging van de dieren.

Kaasworkshop

Zelf kaas maken van verse melk? Dat kan! Voor jong en oud. Vanaf groep 5 tot en met internationale studenten en als bedrijfsuitje bieden wij kaasworkshops aan voor groepen. We starten met een rondleiding over de boerderij, zodat we kunnen zien waar de koeien staan, wat ze eten en waar de basis voor de kaas begint. Met de verse melk (wél gepasteuriseerd) gaan we vervolgens aan de slag in de zaal van het strobalenhuis.

In 2 tot 3 uur tijd maken we meerdere zachte kaasjes (soort mozzarella) in diverse smaken (neem zelf kruiden mee of we oogsten in de pluktuin) die we direct na afloop proeven. Als er een kaasje overblijft geven we die uiteraard mee. Hoe denk jij dat het zal smaken?

We doen dit regelmatig voor basisscholen in samenwerking met Stad en Natuur Almere.

Omdat we regelmatig aanvragen krijgen om kaas te maken voor kleine groepjes of duo’s hebben we zaterdag 22 april een workshop met open inschrijving gepland.
Verschil met de kaaslessen voor scholen: Uitgebreidere rondleiding, met koffie/thee en wat lekkers en proeverij van kazen van onze boerderij en meerdere kaasjes.

 

Workshop kaas maken 22 april

Op veler verzoek staat er weer een workshop kaas maken gepland met open inschrijving. Ben je alleen, samen met iemand of wil je met een klein groep kaas maken?

Wanneer: zaterdag 22 april 10:00- 13:00 uur
Kosten: € 54,95 p.p. (incl. materiaal, koffie/thee/lekkers, rondleiding én kaasproeverij in de Acapella zaal)
Maximaal aantal personen: 18 (vol=vol)

We starten met een rondleiding over de boerderij: de koeien zorgen voor het belangrijkste ingrediënt: de melk. Afhankelijk van het seizoen kunnen we verse kruiden uit de tuin plukken. Je kunt ook zelf kruiden of iets meenemen om toe te voegen aan de kaas! Na de rondleiding gaan we binnen de melk opwarmen, aanzuren en stremmen. Dan is het tijd voor een pauze waar we genieten van koffie, thee en wat lekkers. Na de pauze is de melk gestremd en gaat het echte werk beginnen. Na afloop van het kaasmaken mag je meerdere kazen van De Groene Griffioen proeven en natuurlijk ook je eigen gemaakte kaasje.

Aanmelden en informatieaanvraag graag per mail.