Boerderij-educatie

Weet jij hoeveel kilo gras een koe eet? En hoeveel liter melk zij daarvan kan maken?

Om een antwoord te krijgen op deze of andere vragen kunnen schoolklassen en andere groepen een bezoek brengen aan De Groene Griffioen. In een twee uur durend programma krijgen de leerlingen een rondleiding en diverse opdrachtjes, waarbij ze met hun eigen ogen kunnen zien waar hun voedsel vandaan komt en wat er allemaal komt kijken bij de verzorging van de dieren.

Kaasworkshop

Zelf kaas maken van verse melk? Dat kan! Voor de groepen 5 t/m 8 van basisscholen bieden wij kaasworkshops aan. De leerlingen krijgen eerst een rondleiding over de boerderij, zodat ze kunnen zien waar de koeien staan, wat ze eten en waar ze gemolken worden. Met de verse melk (wél gepasteuriseerd) gaan we vervolgens aan de slag in de zaal van het strobalenhuis.

In ruim twee uur tijd maken we twee soorten kaas: een zacht kruidenkaasje (soort mozzarella) en een hard kaasje, dat je in een pekelbadje mee naar school krijgt en na tien dagen rijpen met je klas kunt proeven. Het zachte kruidenkaasje proeven we direct als het klaar is. Hoe denk jij dat het zal smaken?

Workshop kaas maken 

In groepsverband kun je een workshop kaas maken boeken. Een vriendinnenuitje, vrijgezellenfeest, teambuilding-  of verjaardagsactiviteit. Met de groep maken we meerdere kaasjes die we na afloop van de workshop direct proeven. We maken naturel en kruiden kazen. De kruiden plukken we uit de groentetuin en de (combinatie van) kruiden bepaal jij!

Duur: 2.5 uur
Kosten: € 375 per groep
Maximaal aantal personen: 20 of 1 schoolklas

We starten met een rondleiding over de boerderij: de koeien zorgen voor het belangrijkste ingredient: de melk. Na het plukken van verse kruiden in de tuin gaan we in de Acapellazaal aan de slag om kaas te maken. Hierbij spelen tijd, temperatuur en hygiene een belangrijke rol. We maken meerdere kaasjes met de groep. Het resultaat gaan we direct proeven. Meestal blijft er dan niets over, zo lekker zijn de verse kaasjes!

 

Aanmelden en informatieaanvraag graag per mail.