De afgelopen weken waren we druk met de voorbereidingen voor een groot feest, Boy en Wendela zijn 20 jaar samen en allebei (bijna) 40 jaar. Zondag 12 mei was het zover. Vanaf 15:00 waren familie, vrienden, collega’s en buren welkom. Ingrediënten voor een geslaagd feest zijn wat ons betreft goed en lekker eten, live muziek en goed gezelschap. Een zonnetje is ook erg wenselijk dus we waren heel dankbaar voor het prachtige weer!
We vroegen de gasten om een salade of toetje mee te nemen en wij zouden muziek, taart, drinken en hoofdgerecht regelen. Boy stelde Boeuf Bourguignon voor. Zo hadden we op het feest zelf weinig werk omdat stoofpot van te voren gemaakt kan worden. Klopt, maar door de voorbereidingen voor het feest en met name het eten, hadden we geen tijd om het gras op het land te maaien. Daar was het perfect weer voor. Dit is daarom na het feest gebeurd, maar helaas is het gras natgeregend. Balen. Bij 12 kg stoofvlees en een vega stoofpot horen ook ruim 30 kg groente. Boy bereidde met hulp van zoons Melle en Feije in grote rvs-emmers (uit de kaasmakerij) en de melkwarmer (van de kalfjes) de stoofpotten. ‘s nachts werden de emmers met slaapzakken toegedekt en de volgende dag genoten alle klanten in de boerderijwinkel van de heerlijke geuren die door het hele huis hingen.
Alle tijd en energie die wij en onze naasten in de organisatie hebben gestoken waren het dubbel en dwars waard. Iedereen, jong en oud, genoot op het feest. Van het weer, de speeltuin, de dieren, de sfeer, de band, het eten en het samenzijn. Het was een onvergetelijke dag. Wendela kreeg geen genoeg van het dansen en Boy heeft tijd gehad om lekker met vrienden bij te kletsen. Roos controleerde de kalfjes voordat ze naar huis ging, in haar feestjurk, en zette nog even de trekker goed. Heerlijk dat wij daar die dag niet naar om hoefden te kijken. “Jullie zijn echt moe en er niet helemaal bij he?!” constateerde Roos tijdens de vergadering de volgende dag. Daar had ze gelijk in. We waren moe maar voldaan. Op naar de volgende mijlpaal.