Op een pak melk uit de supermarkt staat bijna altijd ‘verse melk’. Als dat vers heet, hoe noem je onze melk dan? Bij ‘vers’ denken wij aan zo min mogelijk bewerkt en kort na de oogst of het productieproces geserveerd. Koop je bij ons melk dan kun je kiezen tussen rauw (onbewerkt) of gepasteuriseerd. Bij de eerste hebben wij de melk uit de koe alleen gekoeld en vullen we deze rechtstreeks in je zelf meegebrachte emmer of fles. Bij de gepasteuriseerde melk is de melk bij ons op de boerderij 10 minuten verhit tot 68 graden en na het afkoelen in flessen afgevuld. Beide varianten vinden wij vers. Door de lage pasteurisatie behoud je meer voedzame stoffen. Melk uit de supermarkt is op een hogere temperatuur, 78 graden, kort gepasteuriseerd. Namelijk 45 seconden. Daarnaast is de melk ook gehomogeniseerd en gestandaardiseerd. Homogeniseren maakt de vetbolletjes stuk waardoor er geen roomlaag op de melk komt. Bij onze melk dus wel. Standaardiseren betekent dat alle bestanddelen uit de melk gehaald worden om ze vervolgens in standaard hoeveelheden weer toe te voegen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld het vetgehalte altijd exact hetzelfde houden. Bij ons verschilt dat omdat melk van nature meer vet bevat in de winter dan in de zomer. Bij ons smaakt de melk niet altijd hetzelfde, het is een echt (vers) natuurproduct.