De herfst is nu echt begonnen: de dagen worden korter en er valt meer regen. Het gras groeit op zich nog best goed, maar steeds meer dieren komen terug naar stal. De melkkoeien zijn afgelopen week voor het eerst ‘s nachts binnen gebleven en dat betekent dat wij ze moeten voeren. In de stallen staat het daarom vol met grasbalen. Naast (kuil)gras geven we ze ook nog brokjes (krachtvoer); als extraatje om goed te groeien. De allerkleinste krijgen alleen melk. Aangezien er afgelopen week 7 kalfjes zijn geboren (waarvan 4 in 24 uur!), hebben we zo’n 100 liter melk per dag nodig voor de zuigelingen. We hebben meer dan 100 dieren dus een groot gedeelte van de dag zijn we bezig met voeren. Ook hebben we in de Acapellazaal veel groepen gehad die een kijkje kwamen nemen op de boerderij. Die maken we graag blij met een lekkere boerenlunch en borrel met zo veel mogelijk hapjes van eigen erf en uit onze boerderijwinkel. Kaas, droge worst, komkommer en tomaatjes, eitjes en als klap op de vuurpijl de kaaskroketjes. Gemaakt door restaurant ‘t Weesperplein die onze kaas en melk gebruikt. We schakelen onze kinderen in voorhet transport. Zij halen uit school op de fiets deze heerlijke snacks op. Bij thuiskomst serveren we ze aan de gasten. Als dat geen betrouwbare en groene logistiek is! Als de groep weg is, komen de jongens altijd even kijken wat er over is gebleven in de hoop zij ook nog wat te snoepen hebben. Uiteraard gooien we geen eten weg en verdelen we het onder de harde werkers op het erf.