Over ruim een week is het kerst. Alle winkels zijn versierd en de kerstliedjes moeten we tot die tijd nog even aanhoren. Weet jij al wat je gaat eten met de feestdagen? Uit eten of zelf aan de slag? Onze tip: doe het lokaal.
Boy en Wendela gaan met de kinderen en (schoon)ouders traditiegetrouw gourmetten. Uiteraard met producten van eigen erf. Vlees van Groene Griffioen koeien en varkens, het toetje wordt zelf gemaakte creme brûlée. En daarna wat truffels van Boom misschien? Naast water, proosten de heren vast nog met een speciaal biertje van de Wispe brouwerij. Anker Jenever gebruikt Boy voor de zelfgemaakte sausjes en brood halen we bij bakker Muhl. De ochtend erna vindt regelmatig de legendarische ochtendgourmet plaats waar we lekker eitjes bakken die we op het erf gevonden hebben. Bij ons het ook pasen met kerst. Ook de pannenkoeken zijn populair bij de jonge generatie. Natuurlijk met eigen melk en meel van de molen uit Weesp. Voor de andere kerstdag wordt het weer een lokaal diner. We twijfelen nog of het wild wordt of kaasfondue. De jager bracht deze week een haas uit onze polder. Dit vonden de kinderen de vorige keer niet zo lekker helaas, dus het wordt waarschijnlijk kaasfondue. Wendela en Gert-Jan hebben al zo’n 14 kilo kaas geraspt voor kant-en-klare pakketten in de winkel. Het testpanel was het unaniem eens: heerlijk. Wendela & Boy hadden een melange met truffel en de ouders van Wendela de naturel versie die bestaat uit twee soorten kaas. Iedereen die ook zin heeft in kaasfondue krijgt bij ons het recept van keukenprinses Lia (de schoonmoeder van Boy). Nu zijn wij misschien niet geheel objectief, maar meerdere klanten vroegen ons al of er weer kaasfondue besteld kan worden. Ja dus. Wat je ook gaat doen, heel veel plezier met de voorbereidingen.