Afgelopen maandag kwam het hoge woord er uit bij de minister president. Nederland gaat op slot. Balen. Voor zoveel mensen én bedrijven. Nu zijn wij gewend om thuis te werken en ook met feestdagen gaat het werk ‘gewoon’ door. In dat op zicht verandert er voor ons niet veel. Maar volgende week is het kerst. Dat wordt sober als je maar drie mensen mag uitnodigen. In plaats van gourmetten met ouders, schoonouders en zuslief plus haar gezin, wordt het nu alleen met het eigen gezin en één opa en oma samen. We proberen om het positief te bekijken. Wat zijn de voordelen van de maatregelen waar we de komende weken mee te maken hebben? Meer tijd om lekker te gaan koken of bakken. Iedereen moet toch eten en daar is nu meer tijd voor. Drie gasten is nog behapbaar in tegenstelling tot een grote familie of vriendengroep. Wat dacht je van meringue, advocaat, pavlova, schuimpjes of mousse? Of een hartige taart of grote omelet voor het kerstontbijt. Valt je wat op? Allemaal lekkere dingen waar eieren voor nodig zijn. Wist je dat de kippen in Nederland ook (nog steeds) in lock down zijn? Dat schept toch een band. Ons kakelende pluimvee legt ondanks de ophokplicht gewoon door, dus onze boodschap voor de kerstvakantie: Een ei hoort erbij. Ondanks de lock down in Tok Town. Onze boerderijwinkel blijft de komende weken open. Behalve met kerst en op nieuwjaarsdag.