September is begonnen, de R is in de maand en wij hebben nieuwe bewoners op de boerderij. Twee kittens en een stier en alle drie hebben ze een naam die begint met de R.
De stier heet Raldi en is 14 maanden oud. Afgelopen week op de boerderij gekomen. Op zich is hij klaar om te dekken, maar hij is nog niet zo groot als de melkkoeien. Daarom staat hij nu met een paar pinken (kleine koeien die voor het eerst gedekt mogen worden) om het te proberen. We hebben nog geen actie gezien, waarschijnlijk omdat de dames nog niet vruchtbaar zijn geweest de afgelopen dagen. Voor de oudere koeien hebben we Freek nog rond lopen. Raldi is bruin, met een beetje wit en al een echte macho. Als je langs het hek beweegt, loopt hij mee en hij houdt alles goed in de gaten. Als je het hok in gaat, test hij je meteen uit. Hij wil je uitdagen om te kijken wie de baas is. Hopelijk vindt hij zijn plek en zal hij zich netjes gedragen. Meestal blijft een stier 2.5 jaar. De reden dat een stier dan weggaat is omdat zijn nageslacht dan oud genoeg is om gedekt te worden.
Ook de katjes (we weten nog niet of het poezen of katers zijn) houdt Raldi goed in de gaten. Zij wonen net als hij in de stal. Boaz had twee nesten met kittens en hij wilde ze niet allemaal houden. Wij wilden er nog wel twee, kunnen ze mooi muizen vangen en het is gezellig voor ons en de bezoekers op het erf. We houden er wel van om aparte namen te verzinnen. Raldi heeft de naam van zijn vader gekregen maar voor de kittens mochten wij zelf onze fantasie gebruiken. Ze heten: *tromgeroffel* Ronot (bruin) en Rudi (zwart wit). Hoe we op die namen zijn gekomen? De kunst om gekke, niet typische, namen te geven aan dieren is erg populair in het gezin van Boy en Wendela. Ronot is een verbastering van Ronald, en Rudi is de hoofdpersoon uit de oude bier reclame in de Alpen (“Eeeej Biertje?!).