Eerder kon je op onze blog lezen over het Grond Verbond (19 feb) en de Grond Markt (30 april). Moma, de zuivelverwerker op De Groene Griffioen, heeft vorig jaar het Grond Verbond in het leven geroepen. Een verbond tussen boer en burger om samen zorg te dragen voor het landschap. Na het verzamelen van ideeën en het selecteren van de mooiste plannen, is het nu tijd om te stemmen. Iedereen kan zijn of haar stem uitbrengen op een landschapsidee dat we bij ons op de boerderij gaan uitvoeren. Je kunt stemmen op:

Vogelvriendelijk erf
Vogels zijn er natuurlijk al, maar warme eet- en broedplaatsen, zoals uilenkasten, natuurlijke heggen en een insectenhotel kunnen het erf nog aantrekkelijker maken.

Educatieve natuurmuur
Met dit idee combineren we educatie en natuurbeleving voor jong en oud / boer en burger, kunnen we snoeiafval uit de buurt nuttig gebruiken en hebben kleine dieren een schuilplaats.

Stemmen kan met een houten stemmunt die je krijgt bij aankoop van een Moma-zuivelproduct in onze boerderijwinkel en bij Moma op de ventroutes in Amsterdam. Jij hebt dus invloed en bepaalt mee wat er gaat gebeuren met het landschap. Op moma.amsterdam/doe-mee lees je meer.