Vertrek Jurre en Hanna

Via deze weg willen we u meedelen dat aan het eind van dit jaar Jurre en Hanna zullen verhuizen naar een andere boerderij. Zij zijn gevraagd een biologische boerderij ten noorden van Amsterdam over te nemen van een ouder echtpaar en zien dit als een unieke kans om een eigen bedrijf te beginnen.

Jurre en Hanna kwamen in maart 2019 wonen en werken op De Groene Griffioen. Met zijn vieren gingen we enthousiast de uitdaging aan om de boerderij nóg duurzamer te maken, de kloof tussen boeren en burgers te dichten en het vee te verzorgen. Er kwam een weitje met varkens, een nieuwe melkput, een terras voor de winkel, een debat over de toekomst van vlees, uitbreiding van het assortiment, een column in het Weespernieuws en een kaasworkshop voor basisschoolleerlingen. Allemaal dingen waar we trots op zijn en waar we veel energie van kregen.

De komende tijd zullen we met zijn vieren nog een aantal projecten realiseren. Zo hebben we een duurzame, mobiele kippenstal besteld, die binnenkort door ons weiland zal gaan rijden. De kippen worden biologisch gehouden en hebben door het mobiele systeem steeds een nieuw stuk grond tot hun beschikking. We kijken er erg naar uit om de biologische eieren aan u te verkopen.

Ook op het erf zelf werken we hard door: er komen schommels en een trampoline, vier nieuwe varkentjes en komt er een nieuw voersysteem voor de koeien. We vinden het fijn om deze klussen nog samen af te ronden.

Groet en graag tot ziens!

Boy, Wendela, Jurre en Hanna