Vandaag mogen eindelijk alle sportscholen weer open, maar yogaën deden de leden van YogaToday al een paar weken. In ons weiland, welteverstaan. Heerlijk in de buitenlucht, met de kalfjes als nieuwsgierige toeschouwers en het gras kietelend onder de blote voeten.

Om te voorkomen dat de yogamatjes worden uitgerold in een verse koeienvlaai hebben we met een draad een stukje wei afgezet. Kevertjes, vliegen en spinnetjes zullen zich daar niet door laten tegenhouden, maar dat is de charme van buiten sporten.

Naast yoga worden er ook lessen pilates aangeboden. Deze worden verzorgd door onze eigen Wendela, die – naast haar werk als boerin – dit jaar een opleiding tot pilatesdocent heeft gevolgd.  Beste komisch én uniek dat ze haar ervaring en vaardigheden nu mag overbrengen in haar eigen wei. De mannen moeten nog wel een beetje wennen aan alle activiteit in het land. “Vandaag gaan we maaien en balen persen. Lijkt ons goed om de yogawei ook mee te nemen, maar dan moeten we de yogi’s wel waarschuwen. We willen ze niet opgerold terugvinden in de hooibalen.”