De zomervakantie voor scholen is vandaag voor alle regio’s in Nederland begonnen. De zomerse temperatuur zorgen al dat we aardig in de vakantiestemming komen, hoewel we veel extra werk hebben aan het ‘redden’ van koeien die gaan zwemmen. Logisch dat ze wat verkoeling in het water zoeken. Maar wij worden door veel getuigen opgebeld of aangesproken dat er een koe in de sloot zit. Omdat we twee keer per dag de koeien melken en ze ophalen, komen wij er snel genoeg achter als er ééntje mist. Bovendien drijven koeien, dus als ze rustig blijven, is er meestal niet veel aan de hand. Toch fijn om te merken dat mensen alert zijn en logisch dat ze er een melding van maken.

Ook bij ons op de boerderij gaan we allemaal met vakantie om even op te laden. Dat is altijd wel een geregel omdat we de boerderij niet kunnen sluiten. De koeien moeten gemolken en gevoerd worden. We gaan dus allemaal om de beurt en moeten een tandje bijzetten als we niet met het volledige team op de boerderij zijn. Boaz heeft als eerste vrij. Zijn eerste week zit er al op. Lekker naar de Zwarte Cross, wat klussen en werken bij andere werkgevers geven invulling aan zijn vakantie. Boy en Wendela gaan met Melle en Feije familie bezoeken in Slovenië en misschien nog wel wat (kaas)boerderijen bezoeken. Roos heeft met haar vriend een zelfgebouwde camper, zij gaan met zijn drieën (hond Bagger gaat uiteraard ook mee) een tocht naar Zweden maken. Marjolein bepaalt op de valreep waar ze zin in heeft en waar ze heen gaat, zij gaat als laatst dus heeft nog even tijd om haar droomvakantie uit te stippelen.

Onze boerderijwinkel blijft de hele zomer open. Mocht je een verhaaltje missen komende weken, dan zijn we lekker aan het genieten van een paar vrije dagen.