Veelgestelde vragen
Wat houdt biologisch in?
Als biologisch melkveebedrijf worden we gecontroleerd door Skal om te kijken of we aan alle eisen voldoen die voor het officiële biologisch keurmerk staan. Zo moeten de koeien naar buiten, hebben ze meer ruimte in de stal dan bij een gangbaar bedrijf, gebruiken we nooit preventief medicatie (zoals antibiotica), is het voer dat de dieren krijgen van biologische herkomst en gebruiken we geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen.
Verkopen jullie rauwe melk?
Ja, op dagen dat onze winkel geopend is verkopen wij rauwe melk uit onze tank. Je kunt hiervoor zelf flessen meenemen, of als je veel liters tegelijk wilt zelfs een jerrycan of emmer met deksel. Ook hebben wij in onze winkel statiegeldflessen. De rauwe melk kost € 1 per liter. Let op: één keer in de drie dagen komt de melkauto om onze tank leeg te halen en de melk naar de fabriek te brengen. Als op deze dag de boerderijwinkel open is, houden wij enkele liters melk uit. Maar u snapt: niet onbeperkt. Heeft u een grote hoeveelheid melk nodig, dan doet u er dus goed aan minimaal een dag van te voren een bestelling door te geven.
Moet je rauwe melk eerst koken?
Hoelang is rauwe melk houdbaar?
Kan ik rauwmelkse kaas eten als ik zwanger ben?
Wat is het verschil tussen een biologische en gangbare boerderij?
Als biologische boerderij gebruiken wij geen kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Het voer dat de koeien krijgen is van biologische herkomst en in de stal hebben de koeien meer vierkante meters tot hun beschikking dan bij gangbare bedrijven. Tot slot lopen biologische koeien minstens 200 dagen per jaar buiten. Afhankelijk van het weer is dit bij ons vanaf begin april tot oktober/november. Als biologische boerderij worden we twee keer per jaar gekeurd door Skal.