Boy Griffioen en Wendela Griffioen-Bogerd zijn de oprichters en eigenaren van De Groene Griffioen. Zij wonen en werken op de boerderij en worden bij de dagelijkse werkzaamheden geholpen door een team van enthousiaste medewerkers en vrijwilligers. 

Boy Griffioen
Boy is boer, kaasmaker en geluidstechnicus. Een bijzondere combinatie, maar dit zijn de passies waar hij zijn werk van heeft gemaakt. “Zondagochtend ben ik regelmatig in het concertgebouw te vinden om het geluid te regelen voor de radio4 concerten, en in onze eigen geluidsstudio werk ik ook graag met uitzicht op het weiland. Een paar keer in de week maak ik kaas en werk ik met Roos en Boaz samen bij de dagelijkse werkzaamheden op de boerderij, zoals koeien melken en voeren. Ik heb heel veel energie gestopt in de bouw van onze bedrijfswoning, gemaakt van strobalen. Nu deel ik mijn kennis over compoststallen, kringlooplandbouw en innovatie graag via netwerken. Verder besteed ik veel tijd aan duurzaamheidsverbetering op grote schaal, zowel op ons bedrijf als in de sector, en heb ik nauw contact met duurzame organisaties om samenwerkingen aan te gaan. Als ik even tijd voor mezelf heb, klus ik graag aan mijn boot of nog liever: zeil ik”

Wendela Griffioen-Bogerd
Wendela is de gastvrouw van De Groene Griffioen: ze heet de bezoekers en klanten welkom op de boerderij, staat in de winkel, geeft de rondleidingen, verhuurt de vergaderzaal en verrast de bedrijven/organistaties/teams die de zaal huren met lunches, is verantwoordelijk voor de kaasafzet en is educatie-boerin voor basisschoolklassen. Daarnaast helpt ze graag mee op de boerderij bij het verzorgen van de dieren. Ze zit boven op de administratie en planning en alle communicatie houdt ze bij. Ze houdt klanten, bezoekers en geinteresseerden op de hoogte via nieuwsbrieven, de website, het verhaaltje van de week (blog) en de socials. “Ik leef best bewust. Ik probeer niet te veel te kopen, koop tweedehands en regelmatig biologisch. Biologisch is goed, maar ik heb liever gangbare producten uit Nederland dan biologische producten die van ver komen. Vervoer kost ook geld en belast het milieu.” Naast haar werk op de boerderij geeft zij pilateslessen in Weesp  die ’s zomers heerlijk buiten in eigen weiland plaatsvinden.

Roos van den Akker
Sinds zomer 2020 loopt Roos bij ons op de boerderij. Melken, jongvee verzorgen en komend jaar meer werk op de trekker doen. Roos weet  veel over natuurlijke oplossingen voor kwaaltjes. Wist je bijvoorbeeld dat er naast een brandnetel altijd een doofnetel staat om de prik te verzachten?
“Al jaren lang ben ik dol op koeien. Het nieuwsgierige, beetje klunzige en toch ook stiekem knuffelende karakter van deze bijzonder waardevolle dieren heeft mij altijd geboeid. Een wereld zonder koeien of de producten afkomstig van de koeien kunnen wij ons niet meer voor stellen. Hoe mooi is het daar deel van uit te mogen maken.  Zomer 2020 besloot ik een ommekeer te maken en mij te gaan verdiepen in de melkveehouderij. Dierenwelzijn staat bij mij hoog in het vaandel en zo kwam ik bij De Groene Griffioen. Hier heb ik het melken en alle andere voorkomende werkzaamheden op een boerderij geleerd. En dat met liefde en respect voor dier en natuur.”