De Groene Griffioen wordt gerund door vier ondernemers: Jurre, Hanna, Wendela en Boy (vlnr).

Jurre de Vos
Jurre volgde de opleiding Veehouderij aan de Hogere Agrarische School (HAS) in Den Bosch. Via een biologische boerderij in Alphen aan den Rijn en een zorgboerderij in Drenthe lijkt hij nu zijn plekje te hebben gevonden als melkveehouder op De Groene Griffioen: “Alles op deze boerderij klopt: de biologische werkwijze, de kudde Montbéliarden, de lokatie, het contact met de burger en het feit dat we met zijn vieren dezelfde ideeën hebben en vooruit willen. De komende tijd verdiep ik me via een studiegroep hoe ik de bodem van onze weiland nog gezonder kan krijgen en zal ik houten bankjes en een speeltuin timmeren voor het terras aan de voorkant van de boerderij. Náást het melken, maaien en verzorgen van alle dieren natuurlijk.”

Hanna de Vos-Hilhorst
Hanna studeerde Sociale Geografie en Communicatie, trouwde met boer Jurre en raakte via hem verzeild in het boerenleven. In plaats van te schrijven over de grote wereld, zag ze dat er op het boerenerf ook veel verhalen te vertellen zijn. Sinds begin 2015 schrijft ze daarom een wekelijkse column in de Nieuwe Oogst, krant van LTO Nederland. Daarnaast is ze op De Groene Griffioen begonnen met het ‘Bericht van de boer’: een wekelijks verhaaltje over wat er deze week op de boerderij gebeurd is en waarom we als boeren doen wat we doen. Dit brengen we langs bij de ondernemers met wie we samenwerken en wordt ook afgedrukt in het Weespernieuws. Tot slot schrijft Hanna de nieuwsbrief, verzorgt ze de sociale media en de website. “Lang niet altijd communiceren boeren over wat ze op hun erf aan het doen zijn. Niet verwonderlijk overigens: ze hebben het al druk genoeg met het verzorgen van de dieren, het melken en het voldoen aan alle regels. Maar omdat we als boeren voedsel produceren en een belangrijke plaats in het landschap innemen, is er vanuit de samenleving wel behoefte aan transparantie. Je merkt de laatste jaren dat er meer discussies zijn over voedselveiligheid, dierenwelzijn en biodiversiteit en als boer kunnen we daarover met de burger in gesprek gaan. Dat doe ik graag.”

Wendela Griffioen-Bogerd
Wendela is de gastvrouw van De Groene Griffioen: ze heet de bezoekers en klanten welkom op de boerderij, staat in de winkel, geeft de rondleidingen, verhuurt de vergaderzaal en verrast de bedrijven/organistaties/teams die de zaal huren met lunches, is verantwoordelijk voor de kaasafzet en is educatie-boerin voor basisschoolklassen uit de Gooi- en Vechtstreek. Daarnaast helpt ze graag mee op de boerderij bij het verzorgen van de dieren. “Ik leef best bewust. Ik probeer niet te veel te kopen, koop tweedehands en regelmatig biologisch. Biologisch is goed, maar ik heb liever gangbare producten uit Nederland dan biologische producten die van ver komen. Vervoer kost ook geld en belast het milieu.”

Boy Griffioen
Boy is boer, kaasmaker en geluidstechnicus. Een bijzondere combinatie, maar dit zijn de passies waar hij zijn werk van heeft gemaakt. “Zondagochtend ben ik regelmatig in het concertgebouw te vinden om het geluid te regelen voor de radio 4 concerten, en in onze eigen geluidsstudio werk ik ook graag met uitzicht op het weiland. Een paar keer in de week maak ik kaas en werk ik met Jurre samen bij de dagelijkse werkzaamheden op de boerderij, zoals koeien melken en voeren. Ik heb heel veel energie gestopt in de bouw van onze bedrijfswoning, gemaakt van strobalen. Nu deel ik mijn kennis over compoststallen, kringlooplandbouw en innovatie graag via netwerken. Als ik even tijd voor mezelf heb, ben ik graag op internet te vinden om te discussiëren over duurzaam voedsel.”