Boy Griffioen en Wendela Griffioen-Bogerd zijn de oprichters en eigenaren van De Groene Griffioen. Zij wonen en werken op de boerderij en worden bij de dagelijkse werkzaamheden geholpen door een team van enthousiaste medewerkers en vrijwilligers. 

Boy Griffioen
Boy is boer, kaasmaker en geluidstechnicus. Een bijzondere combinatie, maar dit zijn de passies waar hij zijn werk van heeft gemaakt. “Zondagochtend ben ik regelmatig in het concertgebouw te vinden om het geluid te regelen voor de radio4 concerten, en in onze eigen geluidsstudio werk ik ook graag met uitzicht op het weiland. Een paar keer in de week maak ik kaas en werk ik met Femke en Boaz samen bij de dagelijkse werkzaamheden op de boerderij, zoals koeien melken en voeren. Ik heb heel veel energie gestopt in de bouw van onze bedrijfswoning, gemaakt van strobalen. Nu deel ik mijn kennis over compoststallen, kringlooplandbouw en innovatie graag via netwerken. Als ik even tijd voor mezelf heb, klus ik graag aan mijn boot of nog liever: zeil ik”

Wendela Griffioen-Bogerd
Wendela is de gastvrouw van De Groene Griffioen: ze heet de bezoekers en klanten welkom op de boerderij, staat in de winkel, geeft de rondleidingen, verhuurt de vergaderzaal en verrast de bedrijven/organistaties/teams die de zaal huren met lunches, is verantwoordelijk voor de kaasafzet en is educatie-boerin voor basisschoolklassen. Daarnaast helpt ze graag mee op de boerderij bij het verzorgen van de dieren. “Ik leef best bewust. Ik probeer niet te veel te kopen, koop tweedehands en regelmatig biologisch. Biologisch is goed, maar ik heb liever gangbare producten uit Nederland dan biologische producten die van ver komen. Vervoer kost ook geld en belast het milieu.” Naast haar werk op de boerderij geeft zij pilateslessen in Weesp  die ’s zomers heerlijk buiten in eigen weiland plaatsvinden.

Femke Hagenaar
Femke helpt mee in de winkel en op de boerderij met de verzorging van de koeien en groepen die we verwelkomen. Je komt haar vast tegen (in overal als boerin of jurkje als gastvrouw/winkeldame) als je onze boerderij bezoekt. Hier volgt een korte introductie van haarzelf. “Mijn naam is Femke, ik heb een achtergrond in de horeca branche en een diploma in hotel management. Dit werkgebied voelde voor mij niet als mijn toekomst. Het liefst ben ik buiten, in de bergen bij voorkeur, en heb altijd al een voorliefde voor dieren gehad. Ik heb het voorrecht genoten om al veel te mogen reizen en heb zodoende in Tasmanië mijn liefde voor koeien mogen ontdekken door daar een half jaar op een melkveehouderij te werken. Mijn passie om hiernaast ook planten en groenten te doen groeien en dit op een dusdanige manier te doen dat de aarde hier minstens zoveel voor terug krijgt als het geeft, heeft ertoe geleid dat ik nu in mijn laatste studiejaar van het Warmonderhof zit, waar ik de deeltijd opleiding Biodynamische Landbouw volg.”

Boaz Veldhuizen
Boaz werkt mee met alle dagelijkse dingen op de melkveehouderij. Van koeien melken tot voeren, van trekkers en machines onderhouden tot maaien.
“Mijn naam is Boaz Veldhuizen, woonachtig in Abcoude en per januari 2021 werkzaam op de Groene Griffioen. 

Van jongs af aan ben ik al geïnteresseerd in de agrarische sector en hierdoor altijd werkzaam geweest binnen deze branche. Na het volgen van een studie en het werken op een ander bedrijf ben ik nu toe aan een nieuwe uitdaging. Ik ben graag werkzaam binnen de melkveehouderij, dit is dan ook één van de redenen dat ik heb gekozen voor melkveehouderij de Groene Griffioen. De biologische bedrijfsvoering is nieuw voor mij. Ondanks dat het verschil met en gangbaar steeds kleiner wordt, kan ik door de andere kijk op bepaalde facetten binnen de bedrijfsvoering veel leren op dit bedrijf. Hier kijk ik naar uit! Naast deze bedrijfsvoering spreekt ook de transparante manier van ondernemen en het contact met de consument mij aan. Op deze manier kunnen we er samen aan bijdragen dat de kloof tussen “Boer en Burger” kleiner wordt.” In betere tijden hoop ik u te ontmoeten op de Groene Griffioen!”

Roos van den Akker
Een aantal keer in de week melkt Roos de koeien. 
“Al jaren lang ben ik dol op koeien. Het nieuwsgierige, beetje klunzige en toch ook stiekem knuffelende karakter van deze bijzonder waardevolle dieren heeft mij altijd geboeid. Een wereld zonder koeien of de producten afkomstig van de koeien kunnen wij ons niet meer voor stellen. Hoe mooi is het daar deel van uit te mogen maken.  Zomer 2020 besloot ik een ommekeer te maken en mij te gaan verdiepen in de melkveehouderij. Dierenwelzijn staat bij mij hoog in het vaandel en zo kwam ik bij De Groene Griffioen. Hier heb ik het melken en alle andere voorkomende werkzaamheden op een boerderij geleerd. En dat met liefde en respect voor dier en natuur.”