Foto: WeesperNieuws.

De Groene Griffioen wordt gerund door Boy Griffioen en Wendela Griffioen-Bogerd samen met Jurre de Vos. 

Boy Griffioen
Boy is boer, kaasmaker en geluidstechnicus. Een bijzondere combinatie, maar dit zijn de passies waar hij zijn werk van heeft gemaakt. “Zondagochtend ben ik regelmatig in het concertgebouw te vinden om het geluid te regelen voor de radio 4 concerten, en in onze eigen geluidsstudio werk ik ook graag met uitzicht op het weiland. Een paar keer in de week maak ik kaas en werk ik met Jurre samen bij de dagelijkse werkzaamheden op de boerderij, zoals koeien melken en voeren. Ik heb heel veel energie gestopt in de bouw van onze bedrijfswoning, gemaakt van strobalen. Nu deel ik mijn kennis over compoststallen, kringlooplandbouw en innovatie graag via netwerken. Als ik even tijd voor mezelf heb, klus ik graag aan mijn boot of nog liever: zeil ik”

Wendela Griffioen-Bogerd
Wendela is de gastvrouw van De Groene Griffioen: ze heet de bezoekers en klanten welkom op de boerderij, staat in de winkel, geeft de rondleidingen, verhuurt de vergaderzaal en verrast de bedrijven/organistaties/teams die de zaal huren met lunches, is verantwoordelijk voor de kaasafzet en is educatie-boerin voor basisschoolklassen uit de Gooi- en Vechtstreek. Daarnaast helpt ze graag mee op de boerderij bij het verzorgen van de dieren. “Ik leef best bewust. Ik probeer niet te veel te kopen, koop tweedehands en regelmatig biologisch. Biologisch is goed, maar ik heb liever gangbare producten uit Nederland dan biologische producten die van ver komen. Vervoer kost ook geld en belast het milieu.” Naast haar werk op de boerderij geeft zij pilateslessen in Weesp  die ’s zomers heerlijk buiten in eigen weiland plaatsvinden.

Jurre de Vos
Jurre volgde de opleiding Veehouderij aan de Hogere Agrarische School (HAS) in Den Bosch. Via een biologische boerderij in Alphen aan den Rijn en een zorgboerderij in Drenthe werkt hij nu als melkveehouder op De Groene Griffioen: “Alles op deze boerderij klopt: de biologische werkwijze, de kudde Montbéliarden, de lokatie, het contact met de burger en het feit dat we met elkaar dezelfde ideeën hebben en vooruit willen. In 2021 verlaat Jurre de boerderij om met zijn gezin naar een melkveebedrijf onder Purmerend te verhuizen en daar een zorgtak te starten.

Femke Hagenaar
Femke helpt mee in de winkel en op de boerderij met de verzorging van de koeien en groepen die we verwelkomen. Je komt haar vast tegen (in overal als boerin of jurkje als gastvrouw/winkeldame) als je onze boerderij bezoekt. Hier volgt een korte introductie van haarzelf. “Mijn naam is Femke, ik heb een achtergrond in de horeca branche en een diploma in hotel management. Dit werkgebied voelde voor mij niet als mijn toekomst. Het liefst ben ik buiten, in de bergen bij voorkeur, en heb altijd al een voorliefde voor dieren gehad. Ik heb het voorrecht genoten om al veel te mogen reizen en heb zodoende in Tasmanië mijn liefde voor koeien mogen ontdekken door daar een half jaar op een melkveehouderij te werken. Mijn passie om hiernaast ook planten en groenten te doen groeien en dit op een dusdanige manier te doen dat de aarde hier minstens zoveel voor terug krijgt als het geeft, heeft ertoe geleid dat ik nu in mijn laatste studiejaar van het Warmonderhof zit, waar ik de deeltijd opleiding Biodynamische Landbouw volg.”