Openingstijden winkel:

Dinsdag 10.00 – 12.00 uur

Woensdag 13.00 – 17.00 uur 

Vrijdag 10.00 – 18.00 uur

Zaterdag 10.00 – 16.00 uur 

Boerderijwinkel 

In de boerderijwinkel verkopen we de biologische producten van ons eigen erf: eieren, zuivel, kaas en vlees. Vers, lokaal en met een goed verhaal. 

Voor geschenkpakketten of een lekker aardigheidje ben je bij ons ook aan het juiste adres. Een stukje kaas vacumeren, een jute tas vullen met lekkers of het samenstellen van een leuk pakket, we helpen je hierbij graag.

De melk is onbewerkt (direct van de koe), de yoghurt en hangop, is op onze boerderij verwerkt door More Than Milk Amsterdam (MOMA). Elke dag rapen we verse eitjes van onze kippen en ook verkopen we vlees van eigen runderen en varkensvlees van varkens die bij ons op het erf hebben rond gewroet

Een paar keer per jaar brengen we een koe naar de slacht voor de vleesverkoop en eigen consumptie. De hamburgers, saucijzen, biefstukken etcetera zijn per portie verkrijgbaar, vacuümverpakt en diepgevroren.
 

In toevoeging op ons eigen assortiment kun je in het voorjaar en de zomer de biologische groentepaketten van Tuinderij Buitenhof in Loosdrecht bij ons bestellen. De groente uit de groentepluktuin van Vers aan de Vecht die sinds dit jaar op onze boerderij verbouwd worden, zijn gereserveerd voor de plukkers met oogstaandeel. Alle oogstaandelen zijn verkocht. Mochten er groentes over zijn, dan verkopen we deze los in onze winkel! 

Ook verkopen we producten van andere (lokale, duurzame) ondernemers, zoals hieronder beschreven:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij verkopen rauwe melk!

Wilt u verse, onbewerkte melk direct uit onze melktank? Dat kan! De melk van ons Montbéliarde koeienras is vol van smaak, romig en perfect op te schuimen voor uw koffie. Barista’s zijn er dol op. Trots zijn we dan ook dat barista Kaspar Tammjärv in maart 2019 met onze melk de Dutch Latte Art Championship won!

Graag zelf een fles, pot of jerrycan meenemen, wij hebben beperkt flessen en emmers te koop.

Let op: omdat wij zelf melk verwerken tot zuivel en kaas is de melktank soms leeg tijdens winkeltijden.  Wij houden melk uit, maar bel of mail een dag van te voren om melk te reserveren en teleurstellingen te voorkomen.

Dinsdag, woensdag en vrijdag wordt de tank meestal geleegd en is er beperkt melk.  Zaterdag is er genoeg melk, behalve op  11 december. 

 

 

More Than Milk Amsterdam (MOMA)

MOMA bereidt producten met de volle smaak van de natuur, met zo min mogelijk toevoegingen en verwerkingen. Marten Verdenius, zuivelverwerker: “Eén van de verwerkingen die we achterwege laten bij MOMA is homogeniseren. Door homogeniseren worden de vetbolletjes in de melk kapot (klein) gemaakt, waardoor de melk niet meer oproomt. Doordat de vetbolletjes in MOMA-melk nog intact zijn, laat de melk een smaakvol filmpje achter in de mond. Dit filmpje is een drager voor andere smaken die aan de melk worden toegevoegd, zoals koffie of chocolade. Bovendien is ongehomogeniseerde melk lichter te verteren.

Een andere bewerking die in vrijwel alle zuivelfabrieken wordt toegepast is standaardiseren. Hierbij wordt de melk eerst uit elkaar gehaald. Vet, eiwit en melksuiker gaan elk een eigen kant op, met eigen specifieke toepassingen (bijv. eiwit voor proteïnedrankjes). Op het eind worden de onderdelen in gestandaardiseerde hoeveelheid weer bij elkaar gebracht. Dit heet gerecombineerde melk. Bij MOMA-melk (en andere boerderijzuivel) loopt de melk direct na het melken in een ketel, waar deze op lage temperatuur wordt gepasteuriseerd; that’s it! Melk zoals de koe het bedoeld heeft.”

Meer info: www.moma.amsterdam

WilderLand: Hollandse kruidenthee die werkt aan natuurherstel. Op verschillende boerderijen zaaien Daan en Matthijs kruidenmengsels. Meer biodiversiteit in het landschap, bijen en vlinder blij en als alles uitgebloeid is, wordt het gedroogd en gebruikt voor de WilderLand thee. Op onze boerderij hebben we ook verschillende kruidenstroken!

Butcha: Kombucha is een gefermenteerde drank op basis van groene of zwarte thee. De fermentatie komt op gang door aan de thee een levende cultuur, bestaande uit bacteriën en gisten, toe te voegen. Deze cultuur neemt de suikers op, waardoor de drank een andere structuur krijgt: er ontstaat een beetje koolzuur, de drank wordt zuurder en er ontwikkelen nieuwe bacteriën, vitaminen en mineralen. Butcha is non-alcoholisch, wel biologisch. 

Brandt & Levie: Worstmakers Jiri, Samuel en Geert werken samen met bevriende boeren, die op een goede manier varkens houden: ze lopen buiten in het bos of de wei, de biggen blijven bij de moeder en ze krijgen gevarieerde voeding. In de slagerij worden de varkens van kop tot staart verwaard. In onze winkel verkopen we leverworst en gedroogde worst.

Korenmolen De Vriendschap: De Vriendschap is een prachtige oude windmolen aan de oever van de Vecht in Weesp. De verschillende ecologische granen worden op ambachtelijke wijze tussen de grote maalstenen verwerkt tot meel, vlokken en mixen. Het meel behoudt daardoor beter zijn geur en smaak dan industrieel gemalen graan. In onze winkel verkopen we pannenkoekenmeel (licht en donker), muesli, havermout en kruidkoekmix

Honing: Hans Baan is een gepassioneerde imker met verschillende bijenvolken in Muiden. Zijn potjes honing zijn verkrijgbaar in diverse smaken, zoals voorjaarshoning en koolzaad. Ook stuifmeelkorrels – vol vitaminen, mineralen en anti-oxidanten – behoren tot het assortiment.

Potverdorie: De lekkerste jam en chutney van Hollandse bodem, gemaakt van fruit en groente die te klein, te groot, te rijp of te misvormd was voor een plekje in de supermarkt. Verspilling is zonde en in veel gevallen onnodig, dus maakt Potverdorie een culinaire vuist en laat met haar producten zien dat ook de afdankertjes nog heerlijk smaken. 

Drogenbroek: In de boomgaarden van Drogenbroek’s fruit – ofwel ‘Boer Erik’ – worden al sinds 1980 de appels op een duurzame manier – zonder kunstmatige gewasbescherming – geteeld. In onze winkel verkopen we appelstroop, stoofperen, appelmoes en appels.

Wispe: Na tien jaar brouwen openden drie broers in 2020 een eigen bierbrouwerij in de Weesper Sint-Laurentiuskerk. Met zicht op de koperen brouwketels kun je hier nu genieten van alle (biologische) bieren én van onze kaas, die erbij geserveerd wordt. En onze samenwerking met de broers gaat verder, want de bierbostel die overblijft na het brouwen, geven wij aan onze koeien.

Weiland-blij-ei: biologische eieren van onze eigen kippen die buiten in de wei lopen (als er geen ophokplicht is). Meer informatie over onze kippen klik hier.

Nice Fruitijsjes: gemaakt met biologisch fruit van lokale telers. Duurzaam, want zo hoeft het niet eerst de halve wereld over te reizen. Wist je dat er voor een mango uit India 200 liter water nodig is en voor een appel uit de Flevopolder 0,2 liter water? Nice is glutenvrij en gemaakt van pure ingrediënten – geen concentraat. En dankzij de zonnepanelen op het dak van de ijsfabriek is de productie energieneutraal.