Selecteer een pagina

Openingstijden winkel:

Dinsdag 10.00 – 12.00 uur

Vrijdag 10.00 – 18.00 uur

Zaterdag 10.00 – 16.00 uur

 

Boerderijwinkel 

In de boerderijwinkel verkopen we de biologische producten van ons eigen erf: zuivel, kaas en vlees. Vers, lokaal en met een goed verhaal. 

De melk is onbewerkt (direct van de koe), de overige zuivel – o.a. karnemelk, yoghurt, hangop, chocolademelk – is op onze boerderij verwerkt door More Than Milk Amsterdam (MOMA). Producten met de volle smaak van de natuur, want MOMA bereidt ze met zo weinig mogelijk toevoegingen en verwerkingen. Marten Verdenius, zuivelverwerker: “Eén van de verwerkingen die we achterwege laten bij MOMA is homogeniseren. Door homogeniseren worden de vetbolletjes in de melk kapot (klein) gemaakt, waardoor de melk niet meer oproomt. Doordat de vetbolletjes in MOMA-melk nog intact zijn, laat de melk een smaakvol filmpje achter in de mond. Dit filmpje is een drager voor andere smaken die aan de melk worden toegevoegd, zoals koffie of chocolade. Bovendien is ongehomogeniseerde melk lichter te verteren.

Een andere bewerking die in vrijwel alle zuivelfabrieken wordt toegepast is standaardiseren. Hierbij wordt de melk eerst uit elkaar gehaald. Vet, eiwit en melksuiker gaan elk een eigen kant op, met eigen specifieke toepassingen (bijv. eiwit voor proteïnedrankjes). Op het eind worden de onderdelen in gestandaardiseerde hoeveelheid weer bij elkaar gebracht. Dit heet gerecombineerde melk. Bij MOMA-melk (en andere boerderijzuivel) loopt de melk direct na het melken in een ketel, waar deze op lage temperatuur wordt gepasteuriseerd; that’s it! Melk zoals de koe het bedoeld heeft.”

Gemiddeld 3 keer per jaar brengen we een koe naar de slacht voor de vleesverkoop en eigen consumptie. De hamburgers, saucijzen, biefstukken etcetera zijn per portie verkrijgbaar, vacuümverpakt en diepgevroren. 

In toevoeging op ons eigen assortiment verkopen we producten van andere (lokale, duurzame) ondernemers, waaronder appels van Boer Erik, soep van Kromkommer, worst van Brandt&Levie, bier van Brouwerij Wispe, meel van korenmolen De Vriendschap en chutneys van Potverdorie. Ook kun je in het voorjaar en de zomer groentetassen van Tuinderij Buitenhof in Loosdrecht bij ons bestellen. Ken je ook een ondernemer met een goed verhaal, van wie het product niet mag ontbreken in ons assortiment? Tip ons!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook hier vind je de producten van De Groene Griffioen:

Alexanderhoeve, Binnenveer 1, Weesp

Restaurant ’t Weesperplein, Slijkstraat 43, Weesp

Bakkerij / Lunchroom Ons Backhuys Le Perron, Nieuwstraat 26, Weesp

Bakkerij Cor Muhl, Nieuwstad 64, Weesp

Koffiecorner en broodjeszaak’T Hoekje, Nieuwstad 72, Weesp

Bed & Breakfast De Overhorn, ’s Gravelandseweg 50-51, Weesp

Patisserie Boom, Slijkstraat 38, Weesp