De kippen beginnen al lekker te leggen. We vinden nog niet alle eieren op de juiste plek in het legnest, maar er zijn er meer dan genoeg. Gelukkig is er veel vraag naar eieren want we willen de eieren het liefst binnen een week de deur uit hebben. We verkopen ze niet alleen via onze toonbank maar ook aan een paar leuke bedrijven.
Bakkerij Mater aan de Amsterdamse Ceintuurbaan gebruikt al jaren onze eieren voor de desem broden. Wekelijks haalt eigenaar Willem de eieren op en neemt soms wat oud brood mee voor onze varkens (die komen volgende maand weer).
Biologische speciaalzaak Biolicious, ook in de hoofdstad, verkoopt onze verse Weesper eitjes in de Linnaeusstraat. Dit gaat via duurzaam transport omdat een vaste melkklant de eieren bezorgt als ze twee keer in de week rauwe melk komt halen bij ons op de boerderij. Ze stelde het zelf voor toen het ter sprake kwam. “Ik woon daar in de buurt en kan wat langs brengen.” Wendela belde de volgende keer dat ze het boerenerf op reed met de eigenaar van de speciaalzaak en die was meteen enthousiast. Toen zij haar melkflessen had gevuld, reed ze weg met bijna 100 eieren en nog geen half uur na het telefoontje was de bestelling geleverd.
Zuivelbedrijfje Moma vroeg deze week ook weer naar Groene Griffioen eitjes. Donderdag tot en met zaterdag venten zij op diverse pleinen en straten in Amsterdam.
Sinds kort hebben we een hele bijzondere ei-afnemer. Een bedrijfje dat lampen maakt van echte eieren. Egglamp. Misschien heb je het ei-lampje al gezien in onze boerderijwinkel. De jongens van dit bedrijfje kwamen eind maart kennismaken en namen ruim 200 eieren mee. De inhoud van de eieren gaat naar bakkerijen, zo wordt er niets verspild.
“Willen jullie mee eieren rapen?” vroeg Wendela. Dat deden Nando en Jeen graag. Ze selecteerden de eieren zelf, de eieren mogen namelijk niet te groot en ook niet te klein zijn, anders past het niet in de fitting. Egglamp is vooral op zoek naar ei-gen karakter. Leuke spikkeltjes, verschillende kleuren of een gekreukelde schaal. Komende week leveren ze de ei-lampen, gemaakt van onze eieren, in de boerderijwinkel en nemen ze meteen weer nieuwe eieren mee. Precies op tijd voor Pasen. Een ei-lamp is duurder dan een eetbaar ei, maar gaat véél langer mee.